Algemene Voorwaarden Consumentenelektronica Reparatie en Abonnementen
Algemene Bepalingen
-
Klachten bij Reparaties
Bij reparaties wordt uitgegaan van de klachten die op de afgiftebon zijn omschreven. Dit betekent dat alle reparaties gebaseerd zijn op de door jou aangegeven problemen. -
Prijsbepaling van Reparaties
De prijs van de reparatie wordt vastgesteld op basis van verschillende factoren, zoals arbeidsuren, voorrijkosten, ophaal- en terugbezorgkosten, onderzoekskosten, kosten van materialen, verzend- en administratiekosten, en kosten door derden. Alle genoemde kosten zijn inclusief BTW. Zo weet je altijd waar je aan toe bent, zonder verrassingen. -
Afgiftebon
De afgiftebon vermeldt de onderzoekskosten en de verwachte duur van de reparatie. Indien mogelijk, ontvang je tevens een raming van de reparatiekosten. Dit zorgt ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat de reparatie begint.
Stoppen of Doorgaan met Reparatie
-
Kostenraming en Goedkeuring
Als blijkt dat de kosten van de reparatie hoger uitvallen dan de oorspronkelijke raming, wordt aan de klant gevraagd of hij akkoord gaat met de hogere prijs. De reparatie wordt pas uitgevoerd na goedkeuring van de klant. -
Afzien van Reparatie
De klant kan besluiten om de reparatie te annuleren en betaalt dan alleen de onderzoekskosten, zoals vermeld op de afgiftebon. Het toestel wordt vervolgens teruggegeven in de staat waarin het is ontvangen. -
Derden bij Reparaties
Wanneer de reparatie door derden moet worden uitgevoerd, of wanneer onderdelen niet op tijd geleverd kunnen worden, wordt de klant hiervan op de hoogte gesteld. Dit kan de opgegeven reparatietijd beïnvloeden.
Vervangend Product
-
Regeling Vervangend Product
Onderlinge afspraken bepalen de voorwaarden waaronder een vervangend product wordt verstrekt tijdens de reparatieperiode. Dit zorgt ervoor dat je niet zonder toestel komt te zitten.
Kwaliteit van Reparaties
-
Gebruik van Nieuwe Onderdelen
Tenzij anders afgesproken, gebruiken wij nieuwe onderdelen voor de reparatie, of wanneer gebruikelijk, ruilonderdelen. Als je dat wenst, kunnen de vervangen onderdelen, behalve ruilonderdelen, aan jou worden overhandigd. -
Veiligheidsvoorschriften
Alle reparaties worden uitgevoerd met inachtneming van de wettelijke veiligheidsvoorschriften, zodat je toestel weer veilig te gebruiken is. -
Reparatiebon
Na de reparatie ontvang je een reparatiebon met een korte omschrijving van de verrichte werkzaamheden en vervangende onderdelen. Dit biedt transparantie en zorgt ervoor dat je precies weet welke reparaties zijn uitgevoerd.
Aansprakelijkheid
-
Aansprakelijkheid voor Verlies of Schade
Wij zijn verantwoordelijk voor verlies, diefstal of schade aan jouw product, accessoires of toebehoren, vanaf het moment van afgifte tot het moment van ophalen. Wij zijn echter nooit aansprakelijk voor verlies van gegevens op het toestel, ongeacht de oorzaak van het probleem of tijdens de reparatie. Het is altijd aan te raden om voorafgaand aan de reparatie een back-up van je gegevens te maken.
Moederbord Reparatie
-
Moederbord Reparatie
-
De onderzoekskosten voor een moederbord reparatie bedragen €149.
-
De garantie op moederbord reparaties is 2 maanden.
-
De kosten van een moederbord reparatie kunnen oplopen tot €2000, afhankelijk van de schade en de benodigde onderdelen.
-
Wij zijn nooit aansprakelijk voor verlies van data tijdens de reparatie van moederborden. Het is altijd aan te raden om je gegevens voorafgaand aan de reparatie te back-uppen.
Garantie op Reparaties
-
Garantie op Reparaties
Na voltooiing van de reparatie geven wij een garantie van drie maanden op de uitgevoerde werkzaamheden. Deze garantie geldt niet voor schoonmaakbeurten of reparaties uitgevoerd op toestellen met schade door water, vocht of bliksem, tenzij expliciet anders vermeld op de reparatiebon. -
Herhaalde Klachten binnen Garantieperiode
Als dezelfde klacht binnen de garantieperiode van drie maanden opnieuw optreedt, worden de kosten voor een nieuwe reparatie als volgt bepaald: a. Alleen onderdelen die bij de vorige reparatie niet zijn vervangen, worden in rekening gebracht.
b. Als de oorzaak van de klacht anders blijkt te zijn, worden de volledige reparatiekosten opnieuw berekend.
c. De garantie wordt na de tweede reparatie opnieuw verstrekt.
Niet Afgehaalde Producten
-
Verkoop van Niet Afgehaalde Producten
Indien een product niet binnen drie maanden na de derde poging om de klant te bereiken wordt afgehaald, heeft de ondernemer het recht om het product te verkopen en de verschuldigde kosten op de opbrengst te verhalen.
Abonnementen en Serviceovereenkomsten
-
Algemene Voorwaarden voor Abonnementen
-
Indien je gebruik maakt van een abonnement voor reparaties, onderhoud of andere diensten, gelden de specifieke voorwaarden zoals beschreven in de overeenkomst.
-
Het abonnement kan, afhankelijk van de gekozen opties, variëren in looptijd en kosten.
-
De voorwaarden van het abonnement, inclusief de opzegtermijn, kosten en verplichtingen, worden bij het aangaan van het abonnement schriftelijk vastgelegd.
-
Het abonnement kan door de klant op elk moment opgezegd worden, met inachtneming van de opzegtermijn zoals aangegeven in de overeenkomst.
-
Indien je een abonnement afsluit voor regelmatige diensten, wordt je betaling automatisch afgeschreven volgens de afgesproken voorwaarden.
-
Abonnementen kunnen in sommige gevallen extra voordelen bieden, zoals kortingen op reparaties of vervangingen van onderdelen.
Geschillen en Toepasselijk Recht
-
Toepassing van Nederlands Recht
Alle geschillen met betrekking tot reparaties of abonnementen worden behandeld volgens de Nederlandse wetgeving. De bevoegde rechtbank is die in het arrondissement waar de ondernemer gevestigd is.
Geschillencommissie
-
Geschillen voorleggen aan de Geschillencommissie
Geschillen tussen de klant en de ondernemer kunnen voorgelegd worden aan de Geschillencommissie Elektro. De uitspraak van deze commissie is bindend, en de klant dient een vergoeding te betalen voor de behandeling van het geschil. -
Termijnen voor Geschillen
Het geschil moet binnen twee weken na het ontstaan van de klacht aan de ondernemer worden voorgelegd. Vervolgens kan het geschil binnen drie maanden schriftelijk bij de Geschillencommissie worden ingediend. -
Schriftelijke Oproep voor Geschillenbehandeling
Wanneer de ondernemer een geschil wil aankaarten, zal hij de klant schriftelijk verzoeken binnen vijf weken te kiezen of het geschil door de geschillencommissie of de burgerlijke rechter behandeld moet worden.
Rechterlijke Geschillenbeslechting
-
Afhandeling door de Rechtbank
Alle overige geschillen zullen in voorkomend geval door de bevoegde rechter in het arrondissement van de ondernemer worden beslecht. De ondernemer heeft het recht om de klant voor de wettelijke bevoegde rechter te dagen.